HTML

Utolsó kommentek

  • rnee_: @ftomi89: szeretlek mindennél és mindenkinél jobban. Te vagy az életem! (2010.04.07. 23:48) ¤ tom és jerry ¤
  • rnee_: @ftomi89: tomésjerry for president =) (2010.04.05. 13:31) ¤ tom és jerry ¤
  • ftomi89: ugor karomba! ugor karomba bele! ^^ szeretlek :) és szeretem a tom&jerry-t is ^^ (2010.04.05. 12:04) ¤ tom és jerry ¤
  • Utolsó 20

Amiket feltétlenül látni szeretnék

2014.02.20. 17:53 rnee_

ami zöld, az megvolt : )

- Balmoral kastély. A birtokot Viktória királynő vásárolta 1848-ban, mindmáig a királyi család kedvelt nyári rezidenciája. A balmorali udvarházat eredetileg Sir William Drummond építette otthonául 1390-ben, a részben Albert herceg által tervezett új kastély a régitől körülbelül 100 méterre épült és 1856-ra fejezték be.

- Holyroodhouse-palota. 1128-ban épült kolostorként, majd a 15. századtól skót királyok és királynők legfontosabb lakhelyéül szolgált. A palota egész évben nyitva áll a látogatók előtt eltekintve attól az időszaktól, amikor a királyi család tagjai tartózkodnak benne.

- Edinburgh zoo (pandaaaa!) Nem árulok zsákbamacskát: imádom az állatokat. Amíg pesten a városliget közelében laktam, esténként futás után gyakran sétáltam az állatkert mellett és hallgatóztam az állatok éjszakai neszeit. Az itteni állatkert azért is érdekel különösen, mert pandamackót nem sok helyen van esélyem látni.

- A Mull szigetekről hajókirándulást lehet tenni bálnafigyeléssel egybekötve. a Hebridákon márciustól októberig megannyi cápa, bálna és delfin járja a vizeket (köztük a "gyilkos bálna" is, amely valójában kardszárnyú delfin/orca)

- Falkirk-i hajólift. Nem csak látnivaló, ki is lehet próbálni.
És ha már Falkirk, zorbingolni szeretnék! : D

940x265waterwalker zorbing.jpg

- Vonatozni a West Highland Railway-en. "Skócia leghíresebb vasútvonala, elképesztően szép útvonalat jár be Glasgow és Fort William között. Leírhatatlanul változatos tájon át halad a vonat. Több napos jegyet is válthatsz, így kedvedre leszállhatsz és visszaülhetsz a vonatra. Sőt, Fort Williamtől még drámaibb az út egész Mullig. Itt azon a tájon halad a jakobita gőzös, ahol a Roxfort Express száguldozott Harry Potterrel. Fort William és Mull között a napi retúr ára 28 Ł."jacobita-vonat.jpg

 

- Jarishov. "Skócia legjelentősebb régészeti leletegyüttese, a Shetland szigetek déli csücskén, a tenger partján. Egy hatalmas vihar söpört végig a tájon, így bukkantak elő a föld alól a – kőkori, bronzkori, pikt és viking, valamint középkori – települések leletei, egymás mellett. Jarlshov elnevezése Walter Scott A Kalóz című regényéből származik. "

- Maldív szigetek? Dobd félre az útleveled és a naptejet, ez a csodálatos fehér homokos part a Seilebost Beach ami a Külső-Hebridákon, Skóciában található.

enhanced-buzz-22997-1370270438-40.jpg

- Craignorms Nemzeti Park | Spey. "A Spey völgyében s hegyei között húzódik, ritka növény- és állatfajokkal, szabadon legelésző rénszarvassal s a közelben lakó skót Télapóval. Tundrás mocsaras vidék teli élettel, vadakkal s madarakkal."

- Arthur's Seat."A brit-szigeteknek nincs aktív vulkánja, de Edinburgh (Skócia) városképéhez hozzátartozó Arthur's Seat egy kialudt vulkán."

 - Calton Hill.

- Linlithgrow palota

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnee.blog.hu/api/trackback/id/tr985824357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása