HTML

Utolsó kommentek

  • rnee_: @ftomi89: szeretlek mindennél és mindenkinél jobban. Te vagy az életem! (2010.04.07. 23:48) ¤ tom és jerry ¤
  • rnee_: @ftomi89: tomésjerry for president =) (2010.04.05. 13:31) ¤ tom és jerry ¤
  • ftomi89: ugor karomba! ugor karomba bele! ^^ szeretlek :) és szeretem a tom&jerry-t is ^^ (2010.04.05. 12:04) ¤ tom és jerry ¤
  • Utolsó 20

Napi öröm # 35

2014.02.20. 17:53 rnee_

- Gyakorlatilag beilleszkedve érzem magam. Kb. két nap alatt kiismertük a környéket és a közlekedést, minden olyan egyszerű. Mindenki segítőkész a buszsofőrtől a boltosig, senki nem rohan, megkérdezik hogy vagy és érdekli őket a válaszod.

- Voltunk a közeli Lauriston Castle parkjában, ami csodaszép. 1590-ben építette Sir Archibald Napier, később kibővítették, 1926 óta pedig a város tulajdonában van. "A látogatók ma is az eredeti Edward-korabeli belső berendezést láthatják: bútorokat, festményeket, kárpitokat, porcelánokat és egyéb dísztárgyakat. A kastély, melyet 13 hektáros park vesz körül, a város északnyugati peremén helyezkedik el, rálátással a Forth folyó torkolatára"

Ezt (is) imádom Nagy-Britanniában, hogy lépten-nyomon kastélyok, várak, parkok vannak. Otthon is van sok, de ez mégis más. Utána lesétáltunk a partra. Maureen mondta, hogy fogunk látni egy kis szigetecskét, amire át is lehetne menni, de ne menjünk, mert nem tudjuk mikor van a dagály és volt, akikért már csónakkal kellett bemenni mert bent ragadtak. Éppenséggel apály volt, gyűjtöttünk kagylókat, csigákat, szép kavicsokat. Én csak pár darabot a komódra dísznek, mivel Görögből és Izraelből van még otthon egy szatyornyi : )

- Elmentünk a Royal Botanic Gardenbe, ami hatalmas és gyönyörű még februárban is. Van pálmaház szépséges orchideákkal, égig érő banánfával, akkora levelű számomra ismeretlen növényekkel, mint egy ember.

" 1670-ben két orvos mint gyógynövénykertet hozta létre. Jelenlegi helyére 1820.-ban költöztették. A gyűjtemény századokon át tartó, folyamatos bővülésének eredményeként az arborétum ma már további három kertből áll, és nem csak a világ egyik legnagyobb rhododendron kultúráját mondhatja magáénak, de a Skóciában honos növényfajokon kívül, a világ minden tájáról származó különlegességeket is bemutat. "

- És egy apróság: 2008 tavasza óta blogolok. Ebből sokat nem lehet már észrevenni, mert különböző helyeket is kipróbáltam mire itt megállapodtam, ráadásul a blog velejét jelentő csomó régi posztot vázlatba tettem. Miért? Mert csak... Ami a lényeg: mindjárt 6 év! : )

Szólj hozzá!

Címkék: blog közlekedés vár skócia kastély tengerpart edinburgh napi öröm lauriston royal botanic garden

A bejegyzés trackback címe:

https://rnee.blog.hu/api/trackback/id/tr605824340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása